Welcome

Velkommen til den danske side om HTPC (Home Theater Personal Computer, eller Hjemme-biograf PC på dansk.


Her kan du få hjælp til at bygge din egen HTPC, du kan også læse nyheder om hvad der sker indenfor HTPC-verdenen eller tag f.eks. et kig på nogle af vores artikler der er beregnet på at informere og vejlede.


Vi ønsker dig velkommen og god fornøjelse

- MinHTPC-Teamet

Articles

Guide: Meedio Extender

Ideen bag denne guide er at vise hvordan man ved hjælp af 2 Meedio installationer kan bruge den ene Meedio som server og den anden som en klient. På denne måde kan man have en installation (serveren) stående der håndtere TV optagelser samt alle media filer. Klienten kan så koble op mod serveren og hente alle de media filer som serveren har liggende, man kan derudover se de optagelser som serveren har optaget.


Opsættet kræver en alm. Meedio opsætning (serveren) hvor alle media filer ligger. Meedio skal være opsat så den virker efter hensigten.

Derudover skal man have en mindre PC (klient) hvor Meedio også skal ligge. Der skal ikke sidde noget TV kort i selve klienten, da alle optagelser vil blive håndteret af serveren.

Det er nødvendigt at lave en nøjagtig kopi af selve Meedio installationen fra serveren over på klienten. På den måde "snyder" man Meedio klienten til at tro at der sidder et TV kort i maskinen.

Det er vigtigt alle Librarys på serveren bliver oprettet så de peger på filer der ligger på et andet drev en C:. Dvs at alle media filer skal ligget på et andet drev end C:. Det bedste vil være hvis man opretter en partition på serveren der hedder E: eller derover.


På klienten skal der oprettes et netværksdrev til det drevbogstav hvor selve Meedio ligger på serveren. Derudover skal der oprettes et netværksdrev til det drevbogstav hvor alle Media filerne ligger (f.eks. ESmile Dette netværksdrev skal have samme drevbetegnelse som drevet hedder på serveren. Grunden til dette er at man senere skal linke Meedio klienten til de librarys der ligger på Meedio servern. For at de informationer der findes i de forskellige librarys om hvor media filerne ligger skal stemme overens, er det vigtigt at netværksdrevet drevbogstav er det samme som drevet hvor media filerne ligger på serveren.

F.eks. har jeg alle mine media filer liggende på E: på min server. Derfor har jeg oprette et netværkdrev på min klient der hedder E:. Dvs at jeg på min klient bruger følgende drevbogstaver:

C: = lokal harddisk med Windows og Meedio på
D: = DVD drev
E: = Netværksdrev der peger på Media drevet på min server
F: = Netværksdrev der peger på C: på min Meedio server

På klienten skal der ikke opsættes nogle Librarys da de hentes fra serveren over netværket. For at aktivere denne funktion skal der ændres i følgende registrerings streng:

HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Meedio\Meedio Essentials\library

Værdien i strengen "Library" skal tilpasses så den peger på library mappen på Meedio servern. I mit tilfælde kommer der til at stå:

F:\Programmer\Meedio\Meedio Essentials\library

NB: Er man ikke skarp til at redigere i registreringsdatabasen vil jeg ikke anbefale at man gør dette, da man godt kan lave ændringer der kan beskadige Windows. Jeg fralægger mig derfor ethvert ansvar for hvad der kan ske i denne forbindelse.

Når registreringsdatabasen er opsat kan man starte klienten. Man vil nu hente alle library informationer fra serveren. Dette gælder alt lige fra TV optagelser, musik til vejr informationer.
Går man f.eks. ind i program guiden kan man vælge at optage et program. Programmet vil blive lagt til optagelse, men det er Meedio serveren som vil begynde at optage.

Dette betyder også at alle opdateringer og ændringer til de enkelte librarys skal ske på serveren.

Har man flere klienter vil alle uafhængig af hinanden kunne gå ind og "bestille" en optagelse. (så længe der er tv-kort nok) eller afspille musik og film.

Indtilvidere har jeg prøve dette med en test klient som kobler op mod min alm. HTPC og jeg må indrømme at det virker ganske fornuftigt. Netop fordi Meedio er bygget op omrking en SQL database har man mulighed for at have flere som tilgår samme database på samme tid og der opstår derfor ikke inkonsistens.
Selve klienten afvikler selv en lokal version af Meedio det er kun de enkelte librarys som bliver afviklet over netværket. Dette betyder også at DVD afspilning bliver håndteret lokalt af klienten. Derimod bliver diverse opdateringer af program guide, vejr info og andre librarys håndteret af serveren. De lægger derfor ikke en unødig belastning på klienten. Den kan derfor være en meget lille maskine bygget på f.eks. et Via EPIA board.
Dette betyder også at hver klient kan opsættes så layoutet passer til den enkelte bruger.

Jeg har kun prøvet dette med én klient og har ikke afprøvet alle tænkelige situation endnu, men jeg vil fortsætte tests for at undersøge om der skulle være nogle faldgrupper et sted.

Feedback og eventuelle forbedringer til denne guide er meget velkommen.

Held og lykke

Thomas

TTN January 16 2006 342 reads 0 comments 0 ratings Print

0 comments

Leave a Comment

Please Login to Post a Comment.
    No Comments have been Posted.

Rating is available to Members only. Please Login or Register to vote.
Awesome! (0)0 %
Very Good (0)0 %
Good (0)0 %
Average (0)0 %
Poor (0)0 %

Copyright 2004 - Alle registrerede varemærker tilhører deres respektive ejere.
Powered by PHP-Fusion Copyright © 2020 PHP-Fusion Inc
Released as free software without warranties under GNU Affero GPL v3.

Bootstrap Theme by PHP-Fusion Inc
1,589,133 unique visits