Welcome

Velkommen til den danske side om HTPC (Home Theater Personal Computer, eller Hjemme-biograf PC på dansk.


Her kan du få hjælp til at bygge din egen HTPC, du kan også læse nyheder om hvad der sker indenfor HTPC-verdenen eller tag f.eks. et kig på nogle af vores artikler der er beregnet på at informere og vejlede.


Vi ønsker dig velkommen og god fornøjelse

- MinHTPC-Teamet

Articles

Guide: Meedio Library og Imports

I modsætning til f.eks. myHTPC bruger Meedio en database til at holde styr på alle de data programmet indeholder.
F.eks. musik, film, nyhedsfeeds osv. bliver organiseret i databasen, dette er en smule anderledes og nogle vil sige mere besværligt at have med at gøre, men faktum er at det er lettere at generere forskellige visninger, det er hurtigere og så er det mere stabilt.

At det kan være indviklet at oprette databaser og at få lagt sine data derind vil jeg prøve at bedre med denne artikel hvor jeg fortæller hvordan man gør med en række data, denne grundlæggende viden gør det også muligt at vedlige holde en lang række anden data i meedio.

Den gamle metode (myHTPC)
Denne metode går ud på at man organiserer sine filer i mapper eller drev, musik kan f.eks. organiseres i undermapper med navn efter kunstner, genre, album osv.
Ved denne metode skal programmet søge efter hvilke filer der ligger hvor og vise dem på skærmen. Hvis man har en onfattende samlig vil dette tage noget tid enten når programmet startes eller når man kalder dataene frem ved at gå ind i f.eks. musikbiblioteket.
Denne metode betragtes af åbenlyse årsager som en dårlig løsning da bare anden gang man fremkalder data på skærmen har udført samme søgning to gange, dette kan vi kalde dobbelt-konfekt med et populært udtryk.

Database-metoden (Meedio)
Denne metode bygger på at man har en database som indeholder en række oplysninger om hver fil. Hvis det er en musikfil vi har med at gøre, vil databasen indeholde oplysninger som Navn, placering, album, kunstner osv. i en tabel.
At dataene ligger i en tabel gør at vi kan sortere dem nøjagtig som vi vil, f.eks. efter album, efter genre osv. og derefter vise disse sådan på skærmen.
At få data ind i denne database foregår ved hjælp af Imports hvor man importerer dataene. Fordelene ved dette er at man kan importere med forskellige kriterier (filtyper, placeringer, størrelse) og på fastsatte tidspunkter, f.eks. når du ikke bruger maskinen.

Media Library
Meedios media library er den database der indeholder alle oplysninger om de data man kan tilgå i Meedio. Her findes tabeller for musik, video, vejr-data osv. og det er endda muligt at oprette nye tabeller med de data man selv vil have Meedio til at vise, f.eks. nyheder, drinks eller opskrifter.
Du kan se hvilke tabeller der er til stede ved at klikke på fanebladet Media Library i Meedio Configuration.

Images: import1.jpg

Her ses mediebiblioteket, de tre fanblade viser hhv. hvad tabellen indeholder, hvordan data skal importeres samt hvordan data skal vises.

Imports
Under Imports fanebladet er det muligt at definere hvordan data i de enkelte grupper skal importeres, dette gøres med Imports Editor.

Images: import2.jpg

Dette eksempel viser musik import plugin'et, Selve Import Editoren er den øverste og nederste del af viduet, altså navn, importtype, plugin og nederst tidspunkt. Den midterste det er afhængig af hvilket plugin man har valgt.

Navn udfyldes med et sigende navn (til oversigten). I importtype kan man vælge mellem at opdatere tabellen eller slette den og fylde påny, det er smart at bruger update hvis man har en mængde data som ikke ændrer sig eller slettes (f.eks. billeder) mens slet og påfyld påny er smart til f.eks. nyheder hvor man måske udelukkende ønsker de 15 nyeste. pluginvælger angiver hvilket plugin man vil bruge (news rss til nyheder, music til musik osv.) og nederst har man muligheden for at vælge hvornår og hvor tit importeringen skal foregå.

Views
Under views er det muligt at vælge en eller flere måder hvorpå dataene skal vises i Meedio. I dette tilfælde vil vi gerne kunne sortere efter kunstner og efter genre, men i princippet kunne vi vælge alle de mulige visninger vi har lyst til.

Images: import3.jpg

Her har vi oprettet to Views, by Artist og by Genre, disse vil optræde som en valgmulighed inde i selve Meedio programmet, opretter du flere får du også mulighed for at vælge dem i programmet.

Media Module
Nu skal der oprettes et modul i Meedio og det gøres under fanebladet Menu, når dette er tilføjet, vælges det afsnit i mediebiblioteket som vi lige har oprettet (se ill.)

Images: import4.jpg

Det var det, alle andre importeringer foregår groft sagt på samme måde, det eneste der er anderledes er det plugin der bruges under importeringen.

Evt. spørgsmål kan stilles i forummet her på siden. God førnøjelse.

Ronnie November 25 2004 1260 reads 0 comments 0 ratings Print

0 comments

Leave a Comment

Please Login to Post a Comment.
    No Comments have been Posted.

Rating is available to Members only. Please Login or Register to vote.
Awesome! (0)0 %
Very Good (0)0 %
Good (0)0 %
Average (0)0 %
Poor (0)0 %

Copyright 2004 - Alle registrerede varemærker tilhører deres respektive ejere.
Powered by PHP-Fusion Copyright © 2020 PHP-Fusion Inc
Released as free software without warranties under GNU Affero GPL v3.

Bootstrap Theme by PHP-Fusion Inc
1,175,807 unique visits