Welcome

Velkommen til den danske side om HTPC (Home Theater Personal Computer, eller Hjemme-biograf PC på dansk.


Her kan du få hjælp til at bygge din egen HTPC, du kan også læse nyheder om hvad der sker indenfor HTPC-verdenen eller tag f.eks. et kig på nogle af vores artikler der er beregnet på at informere og vejlede.


Vi ønsker dig velkommen og god fornøjelse

- MinHTPC-Teamet

Articles

Guide: Girder - Begynderguide.

Her følger min vejledning til hvordan en nybegynder af Girder kan bruge de mest basale funktioner i Girder samt hvordan du selv kan finde flere avancerede funktioner. Jeg vil så vidt muligt forsøge at gøre dette så simpelt som overhovedet muligt. Hvis der i denne guide skulle være noget som du er i tvivl om så spørg i Forummet.Før du kan komme i gang med denne Gør-det-selv guide, kræver det følgende:1: Du har installeret Girder. Kan downloades Her2: Du har installeret det korrekte plugin til din fjernbetjening Her3: Girder ikonet er i Nederste højre hjørne og lyser GRØNT.Hvad kan Girder?Girder kan stort set alt det som både dit tastatur og mus kan tilsammen . Åbn programmer, lukke dem, trykke på knapper osv. Alt dette med én fjernbetjening.Men hvordan!?Her begynder det besværlige allerede. Det er ikke nemt at forklare, så lad os i stedet springe ud i selve opsætningen af Girder.KommandoerAlt hvad der sker i Girder bliver indkapslet i Commands. En Command kan f.eks være at åbne et program eller skrue ned for lyden, for bare at nævne et par eksempler.Disse Commands bliver alle gemt i et Tree.. Et Tree er en slags hierarkisk opdeling af kommandoerne, så de forskellige handling kommer i den rigtige rækkefølge. Du kan på den måde sammenligne Girder Vinduet med din Windows Stifinder.

Hvis du vil tilføje en Kommando i Girder, skal du vælge ”Add command” fra Edit-menuen. Kommanoer skal altid ligge i en Gruppe(Group) eller Multigruppe(Multigroup)Forskellen mellem Gruppe og Multigruppe vil blive forklaret senere i guide-forløbet. Indtil da, skal du bare sørge for at bruge Gruppe, som er en Gul mappe.Handlinger og handlingsstrenge.

Okay, vi har en masse kommandoer som er opbygget i et Tre, men hvordan aktivere man dem?Girder har mulighed for at udføre handlinger fra mange forskellige typer udstyr lige fra Mus til en Fjernbetjening, f.eks hvis du vil slukke computeren med Sluk-knappen på din fjernbetjening. Det at du trykker på Sluk-knappen er en Handling, også kaldet en Event i Girder.Men hvordan ved Girder hvilken Kommando den skal udføre.?Du fortæller Girder hvilken kommandoer den skal udføre, ved at klikke på Kommandoen og vælge Learn Event . Nu venter Girder bare på at få at vide hvilken Handling der skal udføre denne kommando. Dette kunne f.eks være at trykke på en knap på tastaturet eller Fjernbetjeningen.Girder vil for eftertiden hver gang udføre den kommando, når der bliver trykke på den specifikke knap.Eks. fra ovenstående: Når du trykker på ”Sluk-knappen”(Handling/Event) på fjernbetjeningen, vil Girder ”Lukke computeren”(Kommand/Command).Øjeblik! Efter jeg har trykket på Learn Event har jeg fået en Eventstring under Kommandoen. Hvad er det?Eventstring er den handling, som er tilknyttet kommandoen. Du kan tilføje lige så mange Eventstrings til en Kommando som du har lyst til.Okay, nu har jeg så en Command med en tilhørende Eventstring til, men hvordan får jeg det til at virke i praksis?Forstil dig, at du gerne vil have Girder til at åbne Notesblok for dig. Dette er en kommando, så derfor klikker du på din Command, og vælger Fanebladet O.S. I den øverste rullemenu vælger du hvad Windows Skal gøre. Her vælger du Execute(udføre). Under File skrives stien til den angivne fil du vil have åbnet. Du kan også vælge browse ude til højre og navigere hen til den fil du skal have åbnet. Husk at trykke på Apply for at gemme ændringer.For at teste om du har gjort det korrekt kan du altid udføre Kommandoen ved at trykke på F5.Prøv engang, Notesblok skulle gerne komme frem Shock)Nu skal du vælge Hvilken knap du gerne vil have til at udføre denne kommando. Klik derfor på ”Learn Event” og tryk efterfølgende på den knap, tast etc., som skal åbne Notesblok for fremtiden.Fedt! Men hvad kan jeg bruge Notesblok til?

Ingenting, men dette er bare en guide til at forklare de grundlæggende funktioner i Girder.Targetting

Du kan lære Girder at fungere forskelligt i specifikke vinduer. Lad mig prøve at give dig et eksempel. Vi vil få Girder til at skrive ”This is a little test”.” i Notesblok, bare ved at trykke på én tast.

Prøv at tilføje endnu en ny Command til dit Tree. Vælg herefter fanebladet Keyboard og i feltet sentence skriver du ”This is a little test”. Sæt fluben ved Alternative proc.

Åbn nu Notesblok, og klik på Girder-tasten Target.I boksen der kommer frem, Trækker du Sigtekornet(øverste højre hjørne) over på Notesblok og slipper.Klik herefter på OK. Nu ved Girder, at denne Test-tekst gælder for Notesblok. HUSK til sidst at trykke på Apply for at gemme indstillingerne.(Tryk evt. F5 for at teste)Nu skal du bare fortælle Girder hvilken Event du vil bruge. Tryk på Learn Event og vælg den knap som du gerne vil have til at udføre dette. Pærenemt Shock)Hmmm……… det var halvsvært, kan du lige forklare det igen?

Hvis du ikke kan få ovenstående til at virke som jeg beskriver, så prøv at læse det igen, eller prøv at læse den gennem den Engelske Brugervejledning HerGrupper, Multigrupper & States.

Grupper bruges i Girder til Hierakisk inddeling af dine kommandoer, så det hele ikke bliver alt for rodet. Grupper kan sammenlignes med Mapperne i Windows Stifinder.Hvis man ønsker at automatisere mange af sine kommandoer, kan dette gøres ved hjælp af Multigrupper. En Multigruppe har en masse kommandoer til at ligge som gør en masse forskellige ting. Man tildeler så Multigruppen én Event, og ved hjælp af et tryk på din fjernbetjening, får du åbnet Notesblok, Paint, Word osv.

States bruges til at tildele en enkel knap på din fjernbetjening flere funktioner i den rette rækkefølge. Et eksempel på dette kunne være, hvis man skulle hav esamme knap på fjernbetjeningen til både at åbne for et program og bagefter med samme knap kunne lukke det igen. Måden dette gøres på at vha. af Multigrupper. En Multigruppe har en Event tildelt, altså en knap til en Multigruppe. Den rækkefølge du så indsætter kommandoer i din Multigruppe, vil blive udført i samme rækkefølge, når du trykker på knappen. Se billede

Konklusion:

Jeg har her forsøgt at give en Dansk vejledning til hvordan man bruger grundlæggende funktion i Girder. Har du forslag, tilføjelser, forbedringer eller ris/ros til denne vejledning så skriv din kommentar i den Officielle Girder Guide tråd Her.msj33 October 11 2004 2871 reads 1 comment 1 rating Print

1 comment

Leave a Comment

Please Login to Post a Comment.
  • Girder m.m findes nu på http://www.promixis.com
    Reply · · - 16. June 2005 10:16

Rating is available to Members only. Please Login or Register to vote.
Awesome! (0)0 %
Very Good (1)100 %
Good (0)0 %
Average (0)0 %
Poor (0)0 %

Copyright 2004 - Alle registrerede varemærker tilhører deres respektive ejere.
Powered by PHP-Fusion Copyright © 2020 PHP-Fusion Inc
Released as free software without warranties under GNU Affero GPL v3.

Bootstrap Theme by PHP-Fusion Inc
1,589,296 unique visits